Suomeksi | In english

Sini Vedenoja
Ylipääntie 304
92220 PIEHINKI
FINLAND
sini.vedenoja(at)gmail.com /
040 8674750

C.I.B C.I.E FIMVA SEMVA NOMVA POHJMVA EEMVA LTMVA LVMVA BALTMVA EEVMVA BALTV-11 EEV-11 PMV-12 EEV-15 EEVV-15 Wayfarer's Dragon Lady "Elli"

Wayfarer's Dragon Lady
~~~

Synt. 30.3.2007

10xSERT(Suomi, Viro, Liettua, Ruotsi, Tanska, Norja)
8xCACIB(Suomi, Viro, Liettua, Tanska, Norja)
Multi ROP
Multi VSP
BIS3 -Veteraani (Viro)
****
C.I.B (Kansainvälinen Muotovalio)
C.I.E (Kansainvälinen Näyttelyvalio)
Suomen Muotovalio
Ruotsin Muotovalio
Norjan Muotovalio
Pohjoismaiden Muotovalio
Viron Muotovalio
Latvian Muotovalio
Liettuan Muotovalio
Baltian Muotovalio
Viron Veteraani Muotovalio
---
Viron Voittaja 2011, 2015
Baltian Voittaja 2011
Pohjoismaiden Voittaja 2012
Viron Veteraani Voittaja 2015

JUNKKARI ROP-2008

Suomen jalostusrekisterissä

Lonkat: B/B Kyynärät: 0/0
SILMÄT: OK
DNA-testattu: Clear

KAER F 2 x AVO2
KAER F&M 6 x AVO3

Luonnetesti: 184pist.

A- & Be-Pentueen emä

Elli KoiraNetissä | Elli SSK:n tietokannoissa

 

Elli

On suurta tuuria (kerrankin mun osalta), että sain tämän harmaan ”Helmen” itselleni. Kuten jo Tonon kertomuksessa kerroin, etsiskelin kuumeisesti uutta koiranpentua keväällä 2008. Pääasiassa etsiskelin sopivaa weimarinseisojapentua, koska olin jo pidemmän aikaa haaveillut upeasta harmaasta energiapakkauksesta, jollaisesta olisi hyötyä miekkosen metsästysharrastukseen. Kennel Wayfarer’sin sivuilta löysinkin tietoa Ahvenanmaalla syntyneestä lyhytkarvapentueesta, josta totta kai myöhästyin.. Virtasen Katja ehdotti kuitenkin pentua myöhemmin syntyvästä suomen ensimmäisestä pitkäkarvapentueesta, jolloin tein päätöksen narttupennun hankkimisesta. Odotus oli pitkä ja voi sitä onnen tunnetta, kun sain tietää pentujen syntymästä. (Oltiin Hirvaskankaalla huoltoaseman pihalla Kärppäfanireissulla kohti Espoota!!) Voitokas päivä sekä Kärpille että minulle..
Onnekseni Pennut olivat Vatjuksen Sarilla Haapavedellä, joten pääsin katsomaan pentuja heti kun niiden silmät aukenivat. Vastustamattoman ihania karvapalloja olivat kaikki 7. Kaksi narttupentua matkasi Ruotsin maalle, joten Suomeen jäi vain 5 uutta pitkistä. 
Elli oli sellainen pentueen mietiskelijätyyppi, joten valinta osui siihen, kun piti päättää minkä näistä harmaista karvaisista ottaisin.
Elli haettiin kotiin heti kun oli mahdollista ja siitä lähtien neiti on hurmannut kaikki olemuksellaan. Tono ”joutui” heti alusta lähtien antautumaan harmaalle jästipäälle. Ensimmäiset viikot olivat hankalia. Neidin päähän ei millään voinut sopia se ajatus ettei sänkyyn eikä sohvalle pääse.. Kuitenkin myöhemmin siirtyminen Tonon viereen eteiseen tapahtui luonnollisesti neidin omasta päätöksestä. Perusopit menivät käytännönharjoituksilla päivittäin toistettuna hyvin harmaan päähän, lukuun ottamatta maahan menoa, joka näyttäisi vieläkin olevan niin kauhean vastenmielistä.
Ensimmäinen kesä ja syksy menivät tutustellessa elämän ihmeellisyyksiin.
Elli oppi uimaan heti kun oli mahdollista ja harjoittelimmekin paljon uintihakuja, koska Tonon uimatahdottomuus ei houkuttanut uuden pennun kanssa.. Metsästys ja hajujen haku on Ellillä todella verissä ja muutama loistoseisonta suoritettiin jo ensimmäisenä syksynä. Pitkäkarvainen weimari on osoittautunut loistavaksi valinnaksi. Karva ei nimittäin ime vettä ja lämmittää kylmälläkin ilmalla, niin etten ole kertaakaan havainnut Ellin palelevan pakkasella tai viimassa. Toisin kuin setteri on Elli uintireissun jälkeenkin kymmenen minutin kuluttua kuiva!
Jos oli paljon hyvää, niin sitten takapakkiakin. Ensimmäiseen näyttelyyn ilmoitettu penikka onnistui juoksemaan miekkosen auton etumaskin lisävalojen terävään kulmaan. Tuloksena oli viiden cm:n avohaava ja tikkausreissu Siikajoelle. Totta kai oli sunnuntai ja eläinlääkärin lasku sen mukainen..ja se näyttely Jyväskylässä jäi käymättä.. Harmi sinänsä kun olisi ollut Ellin ainoa pentuluokan tulos. Kajaanin arvostelustahan voi lukeakin että kehittyminen oli hidasta. Nooh..pääasia että neiti tervehtyi nopeasti ja ois heti seuraavana päivänä tikkauksesta juossut 100lasissa!
Syksyllä 2008 osallistuttiin sitten nuorten kanakoirien katselmukseen eli Junkkariin. Lauantain osuutena oli peltokoe, jossa epäonnistuttiin melkeinpä täydellisesti. Ensimmäisessä hakuerässä Elli oli erittäin tahmea ja mietinkin oliko joku käynyt vaihtamassa yön aikana patterit koiraan. Normaalistihan Ellin päästessä pellolle vauhtia ei puutu mutta nyt neiti vaan päätti tahmeasti lontia eteenpäin. Seuraavassa hakuerässä ei ehditty mennä ojanpiennarta eteenpäin montakaan metriä kun rusakko ponnahti juoksuun Ellin nokan edestä ja sitten mentiin..ei auttanut huudella pysähtymiskäskyjä eikä mitään..neidillä oli vauhti päällä lakeus edessä.. tuomari naurahti että löytyyhän siltä vauhtia ja jäimme odottelemaan neidin paluuta kielletyltä reissulta. Siihen loppui meidän koe. Hävettäähän se, etten ollut tarpeeksi varautunut moiseen mutta oppiahan saatiin paljon. Tuloksena siis pyöreä nolla ja parannettavaakin jäi todella paljon.. Sunnuntaina olikin sitten vuorossa ulkomuotokatselmus, jossa Elli kyllä hämmästytti ainakin minut täysin saaden arvostelussa Erinomaisen ja voitti vielä Ruotsin siskonsa (Wayfarer´s Dame Ma´Dawill) rotunsa paras arvostelussa.

Tarinahan saa jatkoa kunhan allekirjoittanut saa niin paljon aikaiseksi mutta tässä alkua ;)

Ellin tarinalla on monenlaista mutkaa ja matkaa..

Paljon on saavutettu ja vihdoinkin vuoden 2013 kruunasi upea avoimen luokan 2.palkinto toistamiseen.
Ja millä tyylillä rouva koira sen hoisi: Molemmat riistatyöt se teki upeasti luonnonlinnuilla eli lehtokurpilla ja tämä siis fasaanitilalla suoritetussa kokeessa!


 

SUKU

Ellin suvussa yhdistyvät Ruotsalaisten ja Norjalaisten kautta australialaisten ja saksalaisten yhteytymät. Ellin pentue sisaruksista Ruotsiin viety FI MVA SE MVA WAYFARER'S DAME MA'DAWILL on parhaiten menestynyt mutta myös muut pentueesta (yhtä lukuunottamatta) ovat toimivia ja ulkomuodollisesti päteviä lintukoiria. Pentuesisarusten lonkissa esiintyy hajontaa 2xA:t, 1xB ja 2xD:t, kahdelta ei ole kuvaustuloksia ollenkaan. Kaikilla kuvatuilla on puhtaat kyynärät ja silmätutkituilla (2kpl) ei esiinny mitään perinnöllistä silmäsairautta. Yllämainitulla "Stellalla" on kaksi pentuetta, joista ensimmäinen on yhdistelmä lyhytkarvaisen kanssa. Tästä pentueesta lonkka- ja kyynärkuvissa on käynyt 2kpl.tta; A ja B sekä kyynärät molemmilla puhtaat. Pentueesta yksi on jo Ruotsin jälkivalio. 
 

ISÄ: J Classic Dream's Impact

MV-98 NOV-98 WEILANDER WIND MASTER X GUNDRAS WALBURGA
AVO2 metsä (10+10 vesi+jälki)
Lonkat B/B kyynärät ua eli 0/0

 
    

Kuvat: Maria Ohlsson "Impact var min helt underbara weimaraner hane, född 1998. Han var en suverän jakthund och hade 2:a pris på skogsprov och 10+10p i eftersöksgrenarna. Han var fullcertad och hade flera Cacib, BIR och BIG-placeringar. Han älskade att apportera på land och i vatten, och han gjorde det med passion. Han hade nog allt jag önskar mig i en weimaraner."

EMÄ: Carina Fra Hölondaskogen

EYK VOM HASENLAGER x AMOR FRA HÖLONDASKOGEN
2 x Avo3 (KAER F)
Lonkat A/A Kyynärät 0/0