Suomeksi | In english

Sini Vedenoja
Ylipääntie 304
92220 PIEHINKI
FINLAND
sini.vedenoja(at)gmail.com /
040 8674750

Esittely

Hieman taustaa

Olen 1976 Raahessa syntynyt kanakoiraharrastaja. Pikkutytöstä asti haaveiltuani koirasta sain vihdoinkin hankittua irlanninsetteri Tonon vuonna 2003. Tätä nykyä asumme avopuolisoni Jarin kanssa Raahen liepeillä Piehingin kylässä eli täysin maalla, josta pääsee suoraan koirien kanssa pelloille ja metsiin. Työnantajani on tällä hetkellä Rautaruukki Oyj.

Olen aina ollut eläimistä pitävä ihminen ja ainoa este oman eläimen hankinnalle oli äitini paha allergisuus. Vietin suurimman osan nuoruudestani ravitallilla hoitaen ja loppuajasta valmentaen suomenhevosia. Aika ei vaan riitä nykyään moniin harrastuksiin niin hevoshommat on jääneet hieman taka-alalle..

Weimarinseisojat

sini

Ensimmäinen harmaa minulle tuli vuonna 2007, jonka jälkeen sujahdin lopullisesti kanakoiramaailman syövereihin. Meille weimarit on ensijaisesti hankittu metsästyskoiriksi ja kaikki näyttelytouhu+muu harrastustoiminta on vain oman mielenterveyden hoitamista. Omaksi tavoitteeksi asetin saada koiran toimimaan jahdissa metsästäjän toiveiden mukaisesti. Elli ja Kami toteuttaa tavoitettani hienosti, vaikkei kokeissa häävisti toimikaan, niin kotijahdeissa harmit saavat lintua reppuun. Weimarinseisoja on ihan täysin metsästyskäyttöön suunniteltu koira, jolle tulee antaa mahdollisuus rodunomaisiin tehtäviin! Tämän vuoksi en tule myymään mahdollisia pentuja täysin show –puudeleiksi enkä sohvakoristeiksi!
Pidän jalostuskoirissani ehdottoman tärkeänä pointtina niiden toimimista oikeissa metsästystilanteissa eli METSÄKANAlinnuilla, sorsastuksessa ja kyyhkysenpyynnissä. Fasaanit on meille vain sitä pakollista harjoittelua kokeita varten. Terveys ja koirien luonne on toinen suuri asia, jossa pidän tiukat kriteerit yhdistelmiä miettiessä; ei riitä että koira on hyvä käytössä mutta sen tulee omata myös terve pää ja kroppa kaikkinensa.

sini