Suomeksi | In english

Sini Vedenoja
Ylipääntie 304
92220 PIEHINKI
FINLAND
sini.vedenoja(at)gmail.com /
040 8674750

C.I.E FIMVA CHMVA RUMVA RKFCh BALTMVA LTMVA EEMVA LVMVA JMV-11 LT JMVA EE JMVA BALTJV-11 FRJV-11 EEJV-11 EEV-11-12-13 LTJV-11 HEJW-10 HEW-10-11-12 DKV-12 PMV-12-13 EUV-13 FIV-11-13 LTV-14 WW-14
Kamikaze z Korunova Dola "Kami"

Kamikaze z Korunova Dola
~~~

Synt. 19.2.2010

3x ROP-pentu, RYP1 pentu
Multi CAC
Multi Cacib
4 x Jr Sertifikaatti (Viro, Liettua)
Multi ROP
1 x VSP 
***
C.I.E 
Suomen Muotovalio
Sveitsin Muotovalio
Latvian Muotovalio
Viron Muotovalio
Liettuan Muotovalio
Baltian Muotovalio
Venäjän Muotovalio
RKF Champion
Liettuan Juniori Muotovalio
Eestin Juniori Muotovalio
Helsinki Junior Winner 2010
Helsinki Winner 2010&2011&2012
Liettuan Juniori Voittaja 2011
Viron Juniori Voittaja 2011
Viron Voittaja 2011&2012&2013
Ranskan Juniori Voittaja 2011
Maailman Juniori Voittaja 2011
Baltian Juniori Voittaja 2011
Voittaja 2011&2013
Tanskan Voittaja 2012
Pohjoismaiden Voittaja 2012&2013
Euroopan Voittaja 2013
Liettuan Voittaja 2014
Maailman Voittaja 2014
---

Erikoisnäyttelyn ROP'13 '14 '15

Lonkat: B/B Kyynärät: 0/0

Silmät Distichiasis, lievä

DNA: Clear

​KAER M Avo3
KAER F Avo3

​Luonnetesti 170pist.

Dragonghost Be-Pentueen isä
Ora Rotundo B-Pentueen isä
Baron -pennun isä

Kami KoiraNetissä | Kami SSK:n tietokannoissa

 

Kami

Tonon vanhetessa aloin haaveilemaan uudesta pitkäkarvaisesta ja tällä kertaa hakusessa oli uros. Pitkäsen Sallalle annoin tehtäväksi etsiskellä ja tutkia mahdollisa pentueita Tsekistä. Salla teki todella suuren työn ja löysikin muutamia hienoja pentuesuunnitelmia keväälle 2010. 
Loppusuoralle pääsikin kaksi pentuetta, joista valikoitui Martina Cechovan kennelin yhdistelmä A Navy Officer Of The Windy Spot X Chilli z Korunova Dola. Kyseinen pentue herätti suurta mielenkiintoa varsinkin emän puolen suvun kannalta mutta myös isän omistajan upea kertomus uroksesta tiukensi päätöstä tästä pentueesta.

Odotusaika oli pitkä mutta kun pennut vihdoinkin pääsivät maailmaan aika kuluikin kuin siivillä. Pentueessa oli 3urosta, joista yhdellä oli meidän silmään turhan suuri valkoinen rintalaikku. Ystävieni Sallan ja Pauliinan lähtiessä kohti Tsekinmaata päätöksen teko kahden jäljelle jääneen uroksen välillä tuli siis jäämään Sallan arvioitavaksi livenäkymissä. Kaikkihan ei tietenkään aina mene täysin suunnitelmien mukaan ja vaikeutta teetti muunmuassa yksi "pienehkö" tulivuoren purkaus Islannissa. Mutta rakkaat ytsävät purivat hammasta yhteen ja matkustivat Helsingistä laivalla Puolaan, josta matka jatkui junalla Puolan läpi Saksaan. Saksasta tytöt kävi hakemassa Kamin kasvattaja Martina, jonka seurassa Salla&Pauliina pääsivätkin tutustumaan Tsekkiin ja Kamin molempiin vanhempiin ja sukulaisiin.   

Suomen pitkäkarvakansan onneksi myös toisesta loppusuoralle päässeestä pentueesta tuli Suomeen pk narttu Rantamaan Sadun omistukseen ("Tyyne" jalostusrekisteri #3, 2xAVO2)   :) 

Kami osoittautui heti alusta lähtien aivan oikeasti yhdeksi maailman kultaisimmista otuksista. Sen ensimmäiset seisonnat jo pentuna vakuuttivat meitä yhä enemmän että valinta oli todellakin oikea.

Kami toimii Linnnunpyynnissä omalla hartaalla tavallaan, luotettavasti ja varmasti. Ja se on pakko myöntää ettei koetulos mairittele tämän koiran linnun käsittelytaitoa mutta kun ei sillä kukaan muu kuin allekirjoittanut kulje kokeissa niin tulokset ovat sitä mitä ovat. Täydellisen tyytyväinen tuntuu suuri metsästäjä olevan Pikku-ukkoon käytännön mehtälintujahdissa, joten olkaamme siihen siis tyytyväisiä.

Kamin näyttelymenestyksestä sen verran etten pystynyt pitämään moista hurmuria missään kaapissa piilossa ja tulokset kertovat lopun..

Suomen maailman voittaja näyttely antoi meille sen mitä oltiin pitkään ja hartaasti haettu. Kamista siis WORLD WINNER 2014 ja FCI.n sääntöjen mukaisesti Sertin saanut valio sai myös Suomen Mutovalion arvon. Mutta tästä huolimatta Kamin kanssa tullaan hakemaan ne tarvittavat koetuloksetkin!!

 

Terveys

Kami on käynyt virallisissa terveystarkastuksissa, joista tuloksina ovat lonkkien osalta B/B, kyynärät 0/0 silmissä todettuna kaksi ylimääristä ripseä eli Distichiasis : todettu Silmämuutosten vakavuus : lievä. 

Lonkat on kuvattu 2kertaa, koska ensimmäisellä kuvauskerralla koiran ollessa 1½-vuotias ilmeisesti kasvurajat eivät olleet umpeutuneet ja toisessa lonkassa oli väljyyttää C.n arvoisesti. Toisella kerralla lonkkakuviin mentiinkin sitten Ventelän Karin luokse Kankaapäähän 4vuotiaana, jolloin lonkat olivat tasaantuneet ja kuvanneen eläinlääkärin mielestä jopa A-luokkaan kuulvat. Kennelliiton lausunnon mukaan ne ovat kuitenkin nyt siis B.t, johon olemme enemmänkin kuin tyytyväisiä!

Kamin selkä on kuvattu nyt myös täysin ja siellä löytyykin pieni virhe muuten niin terveessä rangassa; Lantiorangassa löytyy ilmeisesti pennun kehitysvaiheen aikana tapahtunut luutumisoikku, joka olisi saattanut aiheuttaa selän virallisiin lausuntoihin merkinnän LTV1. Virallisissa lonkkakuvauslausunnoissa ei ole kuitenkaan mainintaa lantion epämuotoisuudesta, joten se on siinä ja siinä.. Mutta tästä syystä Kamin pentujen selät tullaan kuvaamaan virallisten terveystarkastusten yhteydessä, jolloin saamme varmuuden ettei moinen ole vain perinnöllistä.. Muistan vaan ikuisesti sen päivän kun Oulussa luin eläinklinikan pihalla Kamille (4kuukautta vanha pentu) määrätyn lääkkeen(paha virtsatieinfektio) mahdollisista haittavaikutuksista :'(

Ohessa Kamin lonkkakuvia ensimmäinen 1½-vuotiaana otettu kuva (joka on kuten huomaatte ihan kieroon otettu..) ja seuraava 4-vuotiaana B/B:
            

Seuraavissa kuvissa kaularankaa ja selkärakaa

  

   

Suku

Kamin isä on Hollannin tuonti A Navy Officer Of The Windy Spot. Sen suvussa yhdistyvät Ranskalaiset, Belgialaiset ja Portugalilaiset linjat.
Kamin isä on käynyt yhden kerran näyttelyssä ja saanut "erinomaisen". Kokeissa se on kunnostautunut ja suorittanut kaikki mahdolliset Tsekkiläiset mannermaisille seisojille suunnatut kokeet ensimmäisellä palkinnolla: Luontaisia metsästysominaisuuksia testaava koe (ZV 1.c 225/228pist & 221/228pist.), Peltokoe (PZ 1.c 286/300pist.), Metsäkoe (LZ 1.c 228/248pist.), erikoisvesityökoe (SVP 1.c 82/100pist.) ja Saksalaista VGPO:ta lähes täysin vastaava Tsekkiläinen kaksipäiväinen "allround" koe (VZ 1.c 434/500pist.).
Tämän koiran parhaita ominaisuuksia ovat Kamin kasvattajan mukaan sen "Nopea- ja laajahakuisuus, varma seisonta, erinomainen nenä ja erittäin hyvät nouto-ominaisuudet".
Uroksen omistajan kuvaus koirasta: "...minun täytyy sanoa ettei minulla ole ollut parempaa koiraa koko 20vuotisen metsätyskoirakokemukseni aikana. Hän on eloisa, mutta hyvin hallittavissa ja helppo koira käsitellä. Hänellä on nopea ja laaja haku, vahva seisonta ja epätavallisen hyvä hajuaisti; hän on erinomainen "siipiriistalla". Oli ilo kouluttaa häntä. Tämä koira on nopea oppimaan, yhteistyöhaluinen ja minulle on hänestä paljon apua käytännön metsästyksessäni. A Navy Officer of the Windy Spot on läpäissyt kaikentyyppiset kokeemme 1.palkinnolla, eli arvosanalla "erinomainen"..." "...VZ on meidän korkeimmalle arvostettu kokeemme, koe on kaksipäiväinen ja koiran tarvitsee todistaa kykynsä vedessä, metsässä ja pellolla. Aloitimme päivämme ryteikössä, ja Navy Officer satutti heti ensimmäisessä erässä jalkansa. Hän hyppi kolmella jalalla koko loppu kokeen ajan, muttei missään vaiheessa halunnut luovuttaa, vaan taisteli koko kokeen läpi ensimmäisellä palkinnolla ja sijoittui vielä neljännelle sijalle 12 ensimmäisen palkinnon saaneista koirista. En usko että minun tarvitsee kertoa mitään muuta todistaakseni hänen kykynsä ja vahvan sydämensä joka vetää häntä riistalle.. - Blanka Hájková "

Kamin emä CZ JCH CZ CH Chilli z Korunova Dola on Tsekin juniorimuotovalio sekä Tsekin muotovalio. Sen suvussa yhdistyvät Saksalaiset ja Tsekkiläiset linjat. Se on suorittanut luontaisia metsästysomainaisuuksia testaavan ZV kokeen arvosanalla "erinomainen" (ZV 1.c 210/228pist.) ja Tsekkiläisen peltokokeen ensimmäisellä ja toisella palkinnolla (PZ 2.c 261/300pist.). 
Kamin emän nähdesssäni ensimmäistä kertaa livenä en yhtään ihmettele mistä tuo kultainen pää on pojalle tullut!  
Toisen kerran Chillin näinkin Itävallan Maailman Voittaja'12 kehässä, jossa se suoriutui hienosti nartuissa 2.ksi ;)